2019-05-01 09:09:35• hírek • MTI / Mediafax

Forgószél: háztetőket tépett le, járműveket borított fel a szélvihar Romániában

Fotó: Alin Tarnovschi‎ / Info Trafic Constanta via Adi Gavriluţ
Fotó: Alin Tarnovschi‎ / Info Trafic Constanta via Adi Gavriluţ

Tucatnyi házról tépte le a tetőt és egy utasokkal teli autóbuszt is felborított a viharos erejű szél kedden a dél-romániai Calarasi megyében, ahol a közösségi oldalakra feltöltött videó-felvételek tanúsága szerint forgószél söpört végig.

A Calarasi megyei forgószél következtében 400 háztartás maradt áram nélkül - számol be a Mediafax.ro oldal. A Calarasi Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőségre 447 lakossági bejelentés érkezett a térségből, Calarasi városából és a környező 6 településről. Az ítéletidőt követően speciális egységek siettek a helyszínre és a probléma elhárításán dolgoznak - tudatta a Mediafax. Rengeteg kép és videó került fel a közösségi média oldalakra, az arra járók örökítették meg a nem mindennapi jelenséget. Az Euronews videó összeállítása:

 

 

Az óránként kilencven kilométeres sebességű szélben egy zarándokokat szállító busz lesodródott az útról Constantin Brancoveanu település térségében és felborult a mezőn. A 39 utas közül hét szorult kórházi kezelésre, egyikük sérülései súlyosak. Drajna település térségében 16 lakóházról tépte le a tetőzetet a szélvihar. 

 

A szomszédos Ialomita megyében, Tandarei város ipari övezetében egy rakomány nélküli nyerges-vontatót borított fel a szél. A gépkocsivezetőt a helyszínen látták el a mentősök, kórházba utalását elutasította.

 

A Románia déli részén kedden átvonult zivatarok másutt is villanypóznákat és fákat döntöttek ki. Prahova megyében jelentős mennyiségű jégeső okozott károkat. A megye több településén elöntött pincékhez és gazdasági épületekhez riasztották a katasztrófavédelmet, hogy kiszivattyúzzák a vizet.

 

Románia déli megyéiben szerda estig érvényben marad a meteorológiai szolgálat által kiadott sárga (elsőfokú) riasztás, a térségben ugyanis továbbra is szélviharok alakulhatnak ki, óránként 70-75 kilométeres sebességű széllökésekkel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: